Beskrivelse
Aurion har deltaget i flere projekter om glutenfrie produkter bl.a. for at undersøge muligheden for at dyrke quinoa i Danmark. Det kan faktisk lade sig gøre, så her får du dansk dyrket quinoa. Prøv feks at lave rødbedetzatziki, som er et glimrende tilbehør til varme retter, se opskrift nedenfor.
INDHOLD
Hel dansk quinoa*.
*=økologisk.
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Energi 1534 kJ/ 367 kcal
Fedt 5 g
– heraf mættede fedtsyrer 0,7 g
Kulhydrat 63,4 g
– heraf sukkerarter 2,1 g
Kostfibre 8,4 g
Protein 12 g
Salt 0 g
Nettovægt:
500 g
Opskrift på Rødbedetzatziki
INGREDIENSER
- 1 dl quinoa
- 2 groftrevne rødbeder (200 g)
- 2 fintrevne æbler
- 4 spsk. græsk yoghurt
- 1 fed knust hvidløg
- 3 spsk. citronsaft
- 1 spsk. flydende honning
- Salt
- Finthakket persille
- 6 pers.
SÅDAN GØR DU
- Tilberedning af quinoa: Skyl quinoaen i rindende vand i en sigte. Kog 1 dl quinoa i 1,75 dl vand i 8 minutter. Sluk for gryden. Tilsæt salt og lad den trække i 10 minutter under låg. Afkøl quinoaen.
- Rødbeder og æbler: Riv rødbeder og æbler på et råkostjern. Bland revne rødbeder med de revne æbler og tilsæt løskogt quinoa.
- Bland den græske yoghurt med hvidløg, citronsaft og honning. Smag til med salt.
- Bland grøntsagerne sammen med dressingen lige inden serveringen og pynt med en håndfuld finthakket persille.